Des de fa uns mesos, l’Anna Ametller Pol (Palamós) col·labora amb el Repte Metàstasi de l'IRB Barcelona mitjançant una activitat molt original i creativa. 

En aquesta entrevista, l’Anna ens explica en què consisteix i seu projecte, una col·laboració solidària que fa possible que altres persones puguin participar en el #RepteMetàstasi d’una manera fàcil i assequible, enduent-se a casa una peça artesanal, personal i plena de simbolisme.

 

1- Parla'ns de la teva afició a les activitats artístiques.

Des de sempre, que jo recordi, he fet activitats com la pintura o dibuix, però només com aficionada. Darrerament, des de fa pocs anys, m'agrada molt recollir material natural a la platja (sobretot pedres, sorra, petxines, troncs petits) que, tot a una, em serveix com inspiració per fer una quadre, un punt de llibre, fer un test, un penjoll, un dibuix marines amb aquarel·la... Vaig fent cada any una cosa diferent. 

Sempre he pensat en fer recaptacions destinades a causes que poden ajudar a molta gent. He participat molts cops a La Marató de TV3 i en fundacions per a persones amb discapacitat. Mai la meva intenció a estat fer-ne negoci. Em compensa més saber que els diners que recapto poden ajudar d'una manera o altre.

 

2- En què consisteix el teu projecte solidari per al #RepteMetàstasi de l'IRB Barcelona?

El meu projecte d'aquest any ha sigut fer aquests testos on hi he pintat una marina, i he posat terra de jardí, un pal on hi he lligat un saquet on hi ha una llavor d'una flor per a que la gent que el compra pugui plantar aquesta llavor, i espero de tot cor creixi ben bonica.

 

3- Com va sorgir la idea de col·laborar amb l'IRB Barcelona?

Us vaig conèixer a través del vostre missatge a les xarxes socials, em va engrescar molt, i va ser quan em vaig animar a participar en aquest Repte. He après molt d' amics, amigues, familiars que han patit metàstasi. Ells, elles, m'han ensenyat a valorar la vida, a estimar i a ser forta. Ells, elles, molts cops m'ajudaven a mi a superar la por del que ells mateixos passaven. No podem perdre el tresor més bonic que tenim: l'empatia, l'amistat, l'amor, l'estimació entre tantes coses que tenim.

 

4- Com es pot aconseguir un test decorat en benefici del #RepteMetàstasi?

A la botiga de casa: Queviures Rigall (Can Panxet), al carrer Major 20 de Palamós. Hi tinc testos que venc a 5 euros per fer la recaptació. Espero que vagi venint gent, persones que sempre estan implicades en ajudar fent aquesta aportació i que agraeixo moltíssim que ho facin.

 

En aquest vídeo, l'Anna ens explica com fa els textos decorats. No te'l perdis i anima't a participar en el #RepteMetàstasi!