irbbarcelona

Investigadors de l'IRB Barcelona identifiquen que l'expressió de fragments ancestrals d'ADN viral dóna com a resultat una forta resposta inflamatòria i la disfunció del teixit mamari.

Aquesta acumulació d'ADN viral també s'ha observat en alguns tipus de càncer, com el càncer de mama triple negatiu, i pot tenir un paper essencial en la determinació del potencial metastàtic.

El treball ha estat publicat a la revista Cell Stem Cell.

research

El mecanisme descrit pels investigadors de l'IRB Barcelona va tenir un paper clau en l'evolució dels organismes unicel·lulars a formes de vida més complexes.

Entendre aquests processos pot repercutir en el tractament de malalties relacionades amb les proteïnes extracel·lulars, com l'asma i la malaltia obstructiva pulmonar crònica.

Els resultats s'han publicat a la revista Nucleic Acids Research.

Aznar-Benitah_Nature

Investigadors de l'IRB Barcelona publiquen a la revista Nature un estudi sobre el mecanisme pel qual l'àcid palmític de la dieta (i no l'oleic o linolèic) afavoreix l'expansió dels tumors.

Les cèl·lules tumorals que temporalment estan exposades a una dieta rica en àcid palmític desenvolupen una identitat més agressiva que perdura en el temps, com una forma de “memòria” cel·lular.

Aquesta identitat més agressiva promou l'activació de cèl·lules de Schwann associades al tumor i la secreció d'un teixit extracel·lular que, quan es bloqueja, frena la capacitat metastàtica del tumor.

Gràcies!

Volem donar les gràcies a totes les persones que van contribuir als nostres èxits el 2021.
La metàstasi continua sent responsable del 90% de les morts
relacionades amb el càncer i el nostre compromís per acabar-hi és més fort que mai.

dona

subscriu-te