ENABLECARES

Amb el finançament del programa Science with and for Society d’Horizon 2020, ENABLECARES oferirà formació d’alt nivell en ciències obertes, emprenedoria i altres habilitats rellevants transferibles a joves científics d’Europa.

Basant-se en l’expertesa del departament d’innovació de l’IRB Barcelona i de la Universitat Radboud sobre emprenedoria i ciència oberta, ENABLECARES implementarà dos plans d’estudis de formació en aquestes matèries (nodes) en els quatre socis mitjançant la co-creació i les estratègies "train-the-trainers".

L'11 de febrer de 2021 va ser testimoni del llançament de la reunió d'inici del projecte ENABLECARES, on els membres dels cinc beneficiaris del projecte i la Comissió Europea es van reunir en línia per sincronitzar i discutir tots els punts per guiar el projecte cap a l'èxit.

ENABLECARES és un consorci format per l'IRB Barcelona, ​​el centre mèdic de la universitat Radboud, la Universitat Radboud, l'Escola Europea de Medicina Molecular i el Centre d'Investigació de Proteïnes de la Fundació Novo Nordisk de la Universitat de Copenhaguen. El bagatge multidisciplinari dels membres de l'equip del projecte inclou gestors de recerca, oficials acadèmics, membres de departaments d'innovació i transferència de tecnologia, empresaris, científics de dades, administradors de dades i gestors de ciències obertes, entre d'altres.

A la reunió celebrada l'11 de febrer, Clara Caminal, coordinadora del projecte, va explicar com ENABLECARES va sorgir com a resposta a una necessitat d'assessorament professional per a joves investigadors biomèdics, identificada durant l'èxit del projecte Enable, finançat per la UE. Clara va presentar els principals objectius del projecte i l'impacte esperat sobre l'ocupabilitat dels investigadors, l'excel·lència del programa de formació dels socis i, en definitiva, la contribució potencial del projecte a la política europea.

En aquest sentit, Rinske van den Berg, responsable de polítiques de la Direcció General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea, va subratllar com es requereix que projectes com ENABLECARES tinguin un paper clau en la definició d'un marc de competències europeu que enforteixi l'atractiu i el reconeixement dels investigadors.

Cristina Marcone, assessora de projectes de l'Agència Executiva de Recerca de la Comissió Europea, va animar l'equip a coordinar els esforços per aconseguir un veritable impacte i va donar alguns consells per aconseguir la implementació eficient del projecte.

 

L'equip d'ENABLECARES: talent inicial per a l'èxit en biomedicina

Coordinat per l'IRB Barcelona, ​​el projecte europeu ENABLECARES oferirà formació en ciència oberta, emprenedoria i gestió de la innovació a joves científics que s'uneixin a l'IRB Barcelona mitjançant aquesta convocatòria i altres. Aquesta iniciativa formativa es basa en empoderar aquests investigadors i donar-los les eines necessàries per excel·lir en la seva carrera professional.

ENABLECARES reuneix una àmplia experiència, que es posarà al servei de millorar les oportunitats professionals dels joves investigadors.

ENABLECARES enriquirà el catàleg de cursos de competències transferibles dels seus cinc socis (IRB Barcelona, ​​Radboud University Medical Center, Radboud University, European School of Molecular Medicine i Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research de la Universitat de Copenhaguen) amb estats de formació artística sobre competències avançades cada vegada més demandades per les professions emergents.

Els currículums de formació en emprenedoria i ciència oberta s'establiran mitjançant estratègies de co-creació i formació de formadors basats en l'experiència de l'IRB Barcelona, ​​el Centre Mèdic de la Universitat Radboud i la Universitat Radboud.

Els participants es beneficiaran del suport d'assessors locals de formació formats per l'oficina acadèmica de l'IRB Barcelona. Aquests assessors ajudaran a personalitzar els seus itineraris formatius amb la combinació més adequada de tallers i cursos addicionals d'habilitats transferibles disponibles a nivell local.

El projecte ENABLECARES durarà 2 anys, però optimitzarà la formació de joves investigadors de l'IRB Barcelona molt més enllà, ja que segueix un sistema de "formar els formadors". Aquest enfocament permet una transferència ben orquestrada de coneixement de personal experimentat a formadors de referència, mantenint així l'experiència a l'Institut i beneficiant a les generacions futures.

ENABLECARES farà un seguiment de la trajectòria professional dels participants després que hagin finalitzat els cursos. Aquesta informació establirà les bases per a noves accions per modernitzar els programes de doctorat per garantir més oportunitats laborals.

Gràcies!

Volem donar les gràcies a totes les persones que van contribuir als nostres èxits el 2020.
La nostra esperança és aportar avenços biomèdics a la societat.
El nostre objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones.

dona

subscriu-te