L’ spin-off Nostrum Biodiscovery va ser guardonada amb el Premi Senén Vilaró 2019

Compromesos amb la Innovació

Al desembre de 2019, el Consell Social de la Universitat de Barcelona (UB) i la Fundació Bosch i Gimpera lliuraven el Premi Senén Vilaró a la millor empresa innovadora de 2019 a Nostrum Biodiscovery, spin-off de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) i del Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS).

El jurat va fer un reconeixement a la tecnologia d'avantguarda desenvolupada per Nostrum Biodiscovery per accelerar el disseny de nous fàrmacs. L'objectiu de la spin-off és ajudar a empreses farmacèutiques i biotecnològiques en el procés de descobriment i desenvolupament de fàrmacs i d'enginyeria d'enzims.

Modesto Orozco, investigador principal a l'IRB Barcelona i soci fundador de la spin-off, va recollir el premi a l'acte de lliurament dels Premis del Consell Social i de la Fundació Bosch i Gimpera, que es va celebrar a l'Aula Magna de l'Edifici Històric i va estar presidit pel Rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Elias.

Nostrum Biodiscovery va ser fundada el 2016 per Orozco, cap del Laboratori de Modelització Molecular i Bioinformàtica de l'IRB Barcelona i catedràtic del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la UB, Víctor Guallar, investigador del BSC-CNS, i Robert SolivaCSO Interim CEO de la spin-off, juntament amb els seus equips de l'IRB Barcelona i el BSC, i amb el suport de la Fundació Bosch i Gimpera de la UB, la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) i la Fundació Botín.

 

Gràcies!

Volem agrair a totes les persones i organitzacions que han contribuït a fer possible el nostre propòsit: aportar avenços biomèdics a la societat i així, millorar la qualitat de vida de les persones.

donar

subscriu-te

Foto de fons: Cèl·lules mare de càncer de pell per estudiar processos biològics relacionats amb diferents tipus de càncer i metàstasi. Lorenzo Rinaldi, Alumni.