L’IRB Barcelona rep la seva tercera acreditació consecutiva com a Centre d’Excel·lència "Severo Ochoa"

Scientific projects

L'Agència Estatal d'Investigació concedeix aquesta acreditació competitiva per reconèixer, promoure i finançar la recerca científica d'excel·lència que es duu a terme en institucions espanyoles de gran rellevància internacional.
 
Només dos centres de recerca en l'àmbit de la biomedicina, el Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO) i l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), han assolit tres revalidacions consecutives de l'Acreditació d'Excel·lència "Severo Ochoa" des de la seva creació el 2011.  

El passat dimecres 2 de desembre es va publicar la resolució definitiva corresponent a la convocatòria 2019 per a Centres d'Excel·lència “Severo Ochoa” i Unitats d'Excel·lència “Maria de Maeztu”, per la qual es va fer públic que l'IRB Barcelona rep, per tercera vegada consecutiva, aquest reconeixement.

La distinció "Severo Ochoa", que atorga l'Agència Estatal d'Investigació, té com a objectiu finançar i acreditar els centres i unitats públics d'investigació en qualsevol àrea científica que demostren impacte i lideratge científic a nivell internacional i que col·laboren activament amb el seu entorn social i empresarial.

En el marc d'aquesta acreditació, l'IRB Barcelona està desenvolupant un ambiciós programa científic i institucional basat en el reforç d'àrees d'investigació com la immuno-oncologia, la química biològica i la senescència, amb l'objectiu prioritari d'aportar coneixement i solucions en càncer i la metàstasi.

L'Acreditació com a Centre d'Excel·lència "Severo Ochoa" és vàlida durant quatre anys, i suposa l'assignació d'un milió d'euros anuals durant aquest període. El procés de selecció es realitza de manera competitiva per part de l'Agència Estatal d'Investigació, seguint els més alts estàndards d'avaluació per parells internacionals. Aquesta Acreditació es concedeix a un nombre limitat de centres a l'any, que la poden tornar a sol·licitar-la un cop ha conclòs el seu període de validesa de quatre anys. L'Acreditació aporta visibilitat i accés prioritari a certes iniciatives públiques de recursos humans, entre d'altres.

L'IRB Barcelona va ser inicialment guardonat amb el distintiu "Severo Ochoa" a la primera convocatòria d'aquesta acreditació, el 2011, i en la segona, el 2016, sent amb aquesta última renovació un dels sis centres espanyols que han obtingut la distinció durant tres períodes consecutius -només dos d'ells en l'àmbit de la recerca biomèdica.

Els altres centres acreditats en la convocatòria 2019 han estat: el Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO), l'Institut de Ciències Matemàtiques (ICMAT), l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), el Barcelona Graduate School of Economics (BGSE), l'nstituto de Astrofísica de Canarias (IAC), el Centre d'Investigació Agrigenòmica (CRAG), l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ), l'Institut de Ciències de la Mar (ICM) i l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB).

Gràcies!

Volem donar les gràcies a totes les persones que van contribuir als nostres èxits el 2020.
La nostra esperança és aportar avenços biomèdics a la societat.
El nostre objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones.

dona

subscriu-te