El Dr. Alejo Rodríguez-Fraticelli, nomenat Professor d’Investigació ICREA

El Dr. Alejo Rodriguez-Fraticelli ha estat nomenat Professor d’Investigació ICREA aquest any. Com a científic, ha desafiat el model tradicional d'hematopoiesi revelant l'heterogeneïtat entre les cèl·lules mare hematopoètiques (HSC, per les sigles en anglès) individuals i les trajectòries de diferenciació que duen a terme. Per estudiar aquesta heterogeneïtat, va desenvolupar eines genètiques que registren els llinatges unicel·lulars de milers de cèl·lules mare/progenitores in vivo amb una resolució sense precedents, posant de manifest diferències notables entre els comportaments de les cèl·lules mare.

També va identificar programes específics de gens que determinen el destí de les cèl·lules mare i ha estat aplicant les seves troballes per estudiar com les diferències en el comportament d'autorenovació de les cèl·lules mare influeixen en la resposta d'aquestes cèl·lules a les mutacions leucèmiques i l'envelliment. El Dr. Rodríguez-Fraticelli va presentar les seves conclusions a la FASEB Meeting 2021 i ha rebut invitacions per enviar articles d'editors de revistes destacades en la matèria.

Per a més informació, vegeu: https://www.icrea.cat/ca/Web/ScientificStaff/Alejo.Fraticelli-411048

Gràcies!

Volem donar les gràcies a totes les persones i institucions que han fet del 2022 un any excepcional. Gràcies a les seves aportacions, la nostra ciència està donant lloc a importants avenços en biomedicina que tenen un impacte creixent en la vida de les persones. També volem donar les gràcies a totes les persones i organitzacions que s’han sumat al Repte Metàstasi.

Cada donació, cada esdeveniment, cada llegat, ens ajuda a acostar-nos un pas més al nostre objectiu de frenar la metàstasi.

dona