Annual Report 2022

Memòria anual 2022

De la tecnologia de frontera als descobriments innovadors

Mouse Scroll

Durant l'any 2022, el progrés científic de l'IRB Barcelona ha assolit cotes sense precedents, gràcies a l'impuls dels avenços tecnològics i al nostre talent científic, la qual cosa ha generat descobriments innovadors, permenet-nos explorar noves fronteres i impulsar la innovació en l'àmbit de la biomedicina.

2022 en xifres

book

71,5%

Publicacions en revistes del D1

coins

31,2M€

Pressupost

microscope

28

28 Grups de recerca

Recerca

book

182

publicacions científiques

2022: Enguany, s'han realitzat avenços notables en la investigació sobre el càncer i la metàstasi i els transtorns relacionats amb el metabolisme i l’envelliment. També s’ha progressat en la comprensió fonamental dels mecanismes subjacents a la salut i a la malaltia. La nostra recerca ha tingut un gran impacte, tant en la comunitat científica com en la societat en general.

Projectes científics

medal

17,5M€

FINANÇAMENT EXTERN

A continuació es mostren alguns projectes destacats que van rebre finançament el 2022 mitjançant convocatòries tant competitives com no competitives per part d’entitats públiques i privades. Aquests i altres projectes estratègics han pogut avançar gràcies a l’ús de tecnologies d'última generació, com ara l'aprenentatge automàtic, la intel·ligència artificial i la seqüenciació de cèl·lules úniques.

Innovació

building

6

spin-offs actives

Les nostres spin-offs han realitzat importants contribucions al sector industrial, generant novetats i avenços de gran rellevància. Els innovadors descobriments generats pels nostres grups de recerca han donat lloc a acords de llicència, presentació de patents i obtenció de fons competitius internacionals.

Catalan National Innovation Award for the foundation of Ona Therapeutics
Premi Nacional d'Innovació de Catalunya per la fundació d'Ona Therapeutics

La Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) van concedir a l'IRB…

Inbiomotion
Inbiomotion valida la seva prova, que contribuirà a reduir la mortalitat en càncer de mama

Inbiomotion, spin-off de l'IRB Barcelona, ​​va desenvolupar un biomarcador únic basat en un gen per al tractament…

Sant Joan de Déu Pediatric Hospital
Gate2Brain - Subvenció EIC Accelerator

L’spin-off de l'IRB Barcelona ​​Gate2Brain ha rebut una subvenció del Programa EIC Accelerator. Dirigit pel Consell…

Equip i talent

couple

469

PROFESSIONALS

La nostra institució integra en la seva comuninat un personal científic amb un talent excepcional, tant d'Espanya i com de fora del país. Les notables contribucions d'aquestes investigadores i investigadors compten amb reconeixement i amb nombrosos premis per part de diverses organitzacions de prestigi, mostrant d’aquesta manera la seva destacada posició a nivell internacional.

Comunicació i Participació ciutadana

speaker

3.172

impacte als mitjans

Els nostres descobriments científics han despertat un interès generalitzat en els mitjans de comunicació, entre les quals hi ha revistes especialitzades i generalistes, programes de televisió i de ràdio i plataformes en línia, la qual cosa ha provocat un impacte mediàtic sense precedents.

microphone

>8K

PERSONES A LES QUALS HEM ARRIBAT A TRAVÉS D'ACTIVITATS DE DIVULGACIÓ

Sempre hem defensat la importància del compromís públic amb la ciència. Aquest any hem celebrat 10 anys del programa “Crazy About Biomedicine” (“Bojos per la Biomedicina”), que promou vocacions científiques entre les i els líders de demà.

Captació de fons

logo icon

2,58M€

Recaptats des del començament del Repte Metàstasi

El Repte Metàstasi no és només una campanya de recaptació de fons, sinó un poderós moviment que uneix persones i organitzacions en la lluita contra el càncer metastàtic. Gràcies al generós suport que hem obtingut, hem recaptat 2,58 milions d’euros per finançar una recerca innovadora que aporti esperança a milions de persones afectades per aquesta malaltia devastadora.

Gràcies!

Volem donar les gràcies a totes les persones i institucions que han fet del 2022 un any excepcional. Gràcies a les seves aportacions, la nostra ciència està donant lloc a importants avenços en biomedicina que tenen un impacte creixent en la vida de les persones. També volem donar les gràcies a totes les persones i organitzacions que s’han sumat al Repte Metàstasi.

Cada donació, cada esdeveniment, cada llegat, ens ajuda a acostar-nos un pas més al nostre objectiu de frenar la metàstasi.

dona