2 ERC Starting grants

Scientific projects

El European Research Council (ERC) va concedir una Starting Grant a la Dra. Cristina Mayor-Ruiz i una al Dr. Alejo Rodríguez-Fraticelli, per donar suport financer a la seva recerca durant cinc anys.

L'ERC va atorgar 397 Starting Grants a líders de grup d'arreu d'Europa, 23 d'ells a Espanya i, d'aquests, 13 a Catalunya.

La Dra. Mayor-Ruiz, cap del laboratori de Degradació de Proteïnes i Descobriment de Fàrmacs dirigits, està desenvolupant "degradadors monovalents", un nou tipus de fàrmac amb propietats fisicoquímiques desitjables que poden eliminar proteïnes que abans es consideraven intractables. El projecte TrickE3 pretén canviar el paradigma actual de descobrir aquests fàrmacs seguint una estratègia racional.

El Dr. Rodríguez-Fraticelli, cap del laboratori de Dinàmica Quantitativa de Cèl·lules Mare, se centra en entendre la diversitat de cèl·lules mare, les implicacions d'aquesta diversitat en algunes malalties i com manipular-les amb finalitats terapèutiques. El projecte MemOriStem se centrarà en l'hematopoiesi, el procés que dona lloc a les cèl·lules sanguínies associades a nombroses malalties.  

Imatge
Rodriguez-Fraticelli & Mayor-Ruiz

 

Per a més informació, vegeu: https://www.irbbarcelona.org/ca/news/institucionals/europa-impulsa-dos-joves-talents-de-lirb-barcelona

Gràcies!

Volem donar les gràcies a totes les persones i institucions que han fet del 2022 un any excepcional. Gràcies a les seves aportacions, la nostra ciència està donant lloc a importants avenços en biomedicina que tenen un impacte creixent en la vida de les persones. També volem donar les gràcies a totes les persones i organitzacions que s’han sumat al Repte Metàstasi.

Cada donació, cada esdeveniment, cada llegat, ens ajuda a acostar-nos un pas més al nostre objectiu de frenar la metàstasi.

dona