PROMINENT - Cancer Grand Challenges

Scientific projects

Un equip internacional d'investigadors ha estat seleccionat per rebre un projecte Cancer Grand Challenges de 25 milions de dòlars per investigar les primeres etapes del desenvolupament del càncer. Co-finançada per l'Asociación Española Contra el Cáncer, Cancer Research UK i el US National Cancer Institute, Cancer Grand Challenges és una plataforma de finançament global que dona suport a una comunitat d'equips diversos de tot el món per trobar-se, pensar de manera diferent, i abordar alguns dels problemes més difícils de la investigació del càncer.

L'equip del PROMINENT - Cancer Grand Challenge, codirigit per la Dra. Núria López-Bigas (IRB Barcelona), el Dr. Allan Balmain (Universitat de Califòrnia, San Francisco) i el Dr. Paul Brennan (International Agency for Research on Cancer (IARC)), treballarà per donar resposta a preguntes sobre les primeres etapes del desenvolupament del tumor: què manté sanes les cèl·lules sanes i què fa que una cèl·lula esdevingui cancerosa? 

És probable que les respostes siguin més complexes del que pensàvem abans, i l'equip es basarà en descobriments recents que suggereixen que les cèl·lules poden romandre amb una aparença "normals", tot i tenir en el seu ADN mutacions que provoquen càncer. Amb aquesta informació, l'equip construirà un "full de ruta" de les primeres etapes del càncer, amb l'esperança de trobar maneres noves i reportades de prevenir el desenvolupament del càncer.

L'equip de PROMINENT reuneix científics amb experiència en epidemiologia, genètica, imatge i altres camps, provinents de cinc institucions d'Espanya, França i els EUA. Centrat en trobar nous enfocaments per prevenir el desenvolupament del càncer, l'equip pretén reduir la càrrega d'aquesta malaltia a nivell mundial.
 

Imatge
PROMINENT

 

Per a més informació, vegeu: https://www.irbbarcelona.org/ca/news/institucionals/lirb-barcelona-codirigeix-un-equip-internacional-de-cancer-grand-challenges

Gràcies!

Volem donar les gràcies a totes les persones i institucions que han fet del 2022 un any excepcional. Gràcies a les seves aportacions, la nostra ciència està donant lloc a importants avenços en biomedicina que tenen un impacte creixent en la vida de les persones. També volem donar les gràcies a totes les persones i organitzacions que s’han sumat al Repte Metàstasi.

Cada donació, cada esdeveniment, cada llegat, ens ajuda a acostar-nos un pas més al nostre objectiu de frenar la metàstasi.

dona