Cèl·lules senescents com a vacunes contra el càncer

Publicat a Cancer Discovery

Científics del laboratori de Plasticitat Cel·lular i Malalties liderats per l'investigador ICREA Dr. Manuel Serrano han descobert que induir la senescència a les cèl·lules tumorals pot estimular de manera eficaç  el sistema immunitari. En un estudi publicat a la revista Cancer Discovery, els investigadors van demostrar que la vacunació amb cèl·lules senescents redueix significativament el desenvolupament de tumors en ratolins amb melanoma i càncer de pàncrees.

La senescència és un estat de latència en què entren les cèl·lules envellides o danyades i en el qual ni es reprodueixen ni desapareixen. Com que romanen al cos més temps que les cèl·lules mortes, poden estimular el sistema immunitari durant períodes més llargs i, al mateix temps, no poden regenerar el tumor. 

La Dra. Inés Marín, primera autora de l'estudi, va explicar que aquests resultats indiquen que les cèl·lules senescents són una opció preferida per estimular el sistema immunitari contra el càncer. Els investigadors estan estudiant l'eficàcia combinada de la vacunació amb cèl·lules senescents i la immunoteràpia.
 

Per a més informació, vegeu: https://www.irbbarcelona.org/ca/news/cientifiques/cellules-senescents-com-vacuna-contra-el-cancer

Gràcies!

Volem donar les gràcies a totes les persones i institucions que han fet del 2022 un any excepcional. Gràcies a les seves aportacions, la nostra ciència està donant lloc a importants avenços en biomedicina que tenen un impacte creixent en la vida de les persones. També volem donar les gràcies a totes les persones i organitzacions que s’han sumat al Repte Metàstasi.

Cada donació, cada esdeveniment, cada llegat, ens ajuda a acostar-nos un pas més al nostre objectiu de frenar la metàstasi.

dona