L'IRB Barcelona enforteix la seva presència al Japó gràcies a la seva Xarxa Alumni

Compromesos amb La nostra gent
/Alumni

L'Institut ha signat un acord de col·laboració de 5 anys per promoure l'intercanvi de professors i la col·laboració científica amb la Universitat de Hokkaido.

Aquest mes, l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) i l'Escola de Graduats en Ciències de la Vida de la Universitat de Hokkaido, Japó, van signar un acord de col·laboració científica per un període inicial de cinc anys, a través del qual es fomenta l'intercanvi de professors i s'exploren interessos científics.

Aquesta aliança va sorgir arrel de converses entre l'Oficina Alumni de l'IRB Barcelona i l'alumna Fayna M. García (Las Palmas 1979), ex estudiant de doctorat del Programa de Química, que actualment ocupa un lloc de professora assistent a la Universitat de Ciències de la vida d'Hokkaido al Japó. Quan va deixar l'Institut, García es va emportar bons records del seu període de formació a l'IRB Barcelona, per això manté una relació amb l'Institut.

Durant una visita a l'IRB Barcelona, es va acostar a Sara Martorell, Coordinadora d'Alumni de l’IRB Barcelona, amb la idea d'establir un acord entre el seu centre actual i l'Institut. Mesos més tard, aquestes idees inicials han pres forma a través d'un "Memoràndum d'Entesa" entre la Universitat de Hokkaido i l'IRB Barcelona.

Clara Caminal, la persona responsable del Suport Estratègic Internacional a l'IRB Barcelona, comenta: "Aquest és un altre exemple de la dimensió internacional que està adquirint l'Institut, però potser el més important és que és un exemple extraordinari d'una iniciativa que s'ha promogut de baix a dalt".

 

El potencial de la xarxa d'antics alumnes

Martorell destaca el paper que García ha exercit en aquesta iniciativa i l'immens potencial de la Xarxa Alumni. "Amb alumnes amb tant talent repartits arreu del món, l'abast de la internacionalització és increïble. Des de l'Oficina Alumni, oferirem suport a altres exalumnes que vulguin proposar idees per col·laboracions internacionals".

La Xarxa Alumni es troba entre les línies estratègiques de l'Oficina d'Internacionalització de l'IRB Barcelona. "És d'esperar que aquesta nova col·laboració amb la Universitat de Hokkaido sigui una de moltes més aconseguides per aquesta via", diu Caminal.

Gràcies!

Volem agrair a totes les persones i organitzacions que han contribuït a fer possible el nostre propòsit: aportar avenços biomèdics a la societat i així, millorar la qualitat de vida de les persones.

donar

subscriu-te

Foto de fons: Cèl·lules mare de càncer de pell per estudiar processos biològics relacionats amb diferents tipus de càncer i metàstasi. Lorenzo Rinaldi, Alumni.