Joan J. Guinovart guardonat amb el XXII Premi de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya

Compromesos amb La nostra gent
/Premis

El científic de l'IRB Barcelona va rebre el guardó durant la cerimònia d'obertura de l'any acadèmic de la RAFC.

Joan J. Guinovart ha estat guardonat amb el XXII Premi de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya (RAFC), en reconeixement a la seva important contribució al camp de la farmàcia a Catalunya, així com a Espanya i la resta del món.

El jurat ha considerat que Guinovart, com a bon líder, ha vetllat sempre per promoure i defensar els interessos dels investigadors espanyols i catalans i ha afavorit l'impuls de la bioquímica en el país. Joan J. Guinovart va rebre el premi durant la cerimònia d'obertura de l'any acadèmic organitzada per la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya aquesta tarda a la seva seu de Barcelona.

“Em considero molt honrat amb aquest premi que reconeix la meva trajectòria com a farmacèutic. De fet, l'IRB Barcelona és molt farmacèutic, en el sentit que la recerca que s'hi fa contribueix al desenvolupament de nous fàrmacs", va afirmar Joan J. Guinovart.

Guinovart, professor emèrit de la Universitat de Barcelona, va ser el primer director de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) del 2005 fins el maig de 2018, i és el cap del Laboratori d'Enginyeria Metabòlica i Teràpia de la Diabetis al mateix institut. El seu interès de recerca se centra en el metabolisme del glucogen, amb especial èmfasi en les seves alteracions en la diabetis i la malaltia de Lafora. Ha publicat més de 170 articles sobre aquesta temàtica i ha format a més de 40 estudiants de predoctorat i postdoctorat.

Té diversos premis de prestigi com el Diplôme d'Honneur atorgat per la Federació de Societats Bioquímiques d'Europa(FEBS) i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. També és Doctor Honoris Causa per la Universitat Andrés Bello, de Santiago de Xile.

 

Gràcies!

Volem agrair a totes les persones i organitzacions que han contribuït a fer possible el nostre propòsit: aportar avenços biomèdics a la societat i així, millorar la qualitat de vida de les persones.

donar

subscriu-te

Foto de fons: Cèl·lules mare de càncer de pell per estudiar processos biològics relacionats amb diferents tipus de càncer i metàstasi. Lorenzo Rinaldi, Alumni.