Ana Janic, guardonada amb el Premi Alumni a l’Excel·lència 2019 de l’IRB Barcelona

Compromesos amb La nostra gent
/Alumni

L'Ana Janic va completar els seus estudis de doctorat a l'IRB Barcelona el 2011, al Laboratori de Divisió Cel·lular, dirigit per Cayetano González. 

El jurat del premi va destacar la gran qualitat de les seves contribucions a la recerca, així la seva maduresa científica demonstrada al llarg de la seva carrera.

Al juliol de 2019, l’alumni de l'IRB Barcelona Ana Janic (Sèrbia, 1978), Group Leader del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra (DCEXS-UPF) a Barcelona, ​​va ser guardonada amb el Premi a l'Excel·lència IRB Barcelona Alumni 2019. El jurat del premi –format per investigadors sènior de l'IRB Barcelona amb experiència en diversos camps– va destacar “la qualitat excepcional dels seus èxits de recerca i el nivell de maduresa científica que ha demostrat a cada pas de la seva carrera investigadora”.

Quan li vam preguntar sobre els seus millors records del període de formació que va passar a l'IRB Barcelona, ​​l'Ana va respondre: “Ser membre de la comunitat de l'IRB. Em va agradar molt la manera com interactuàvem i intercanviàvem opinions científiques. És un entorn molt estimulant, especialment en les reunions de laboratori, els retreats i les festes de Nadal”. Un consell de l'Ana per a la comunitat d’estudiants de doctorat: “Tu pots fer-ho. Prova coses noves. Surt de la teva zona de confort i aprendràs molt. I recorda sempre per què la ciència és divertida”.

 

Aquest és el quart any del Premi Alumni: un guardó en reconeixement a les contribucions destacades a la ciència i la comunitat científica per part de joves investigadors que han completat una part important de la seva formació i de la seva carrera professional a l'IRB Barcelona. Els guanyadors anteriors del premi són: David Vilchez (2016), Group Leader al CECAD-Cluster d'Excellence Colonia, a Alemanya, Marc Liesa (2017), Professor Adjunt al Departament de Medicina de la Universitat de Califòrnia, a Los Angeles (EUA), i Joan Font-Burgada (2018), Professor Adjunt al Fox Chase Cancer Center, a Filadèlfia (EUA).

 

Amb el suport d’Eppendorf, el Premi d'Excel·lència Alumni de l' IRB Barcelona consisteix en un certificat commemoratiu, un premi de 2.000 euros i un viatge amb les despeses pagades a l’IRB Barcelona per impartir una conferència plenària emmarcada en la sèrie de seminaris Barcelona Biomed.

 

Pots veure les fotos de l'acte de lliurament del premi aquí.

 

 

 

 

Gràcies!

Volem agrair a totes les persones i organitzacions que han contribuït a fer possible el nostre propòsit: aportar avenços biomèdics a la societat i així, millorar la qualitat de vida de les persones.

donar

subscriu-te

Foto de fons: Cèl·lules mare de càncer de pell per estudiar processos biològics relacionats amb diferents tipus de càncer i metàstasi. Lorenzo Rinaldi, Alumni.