Barcelona premia la recerca en metàstasi d'Eduard Batlle

Compromesos amb La nostra gent
/Premis

Premis a la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona

El consistori reconeix l’impacte de les seves investigacions en càncer i metàstasi

Al febrer de 2019, l' Ajuntament de Barcelona anunciava els noms dels guanyadors del Premi Ciutat de Barcelona 2018, el més alt reconeixement que la ciutat atorga als seus ciutadans. Eduard Batlle, investigador ICREA, Cap de Grup i coordinador del programa Ciència del Càncer a l'IRB Barcelona, va ser premiat en la categoria de “Ciències de la Vida”.

Eduard Batlle va rebre aquest reconeixement institucional pel seu recent treball publicat a la revista Nature, pel descobriment d’un nou mecanisme que permet a les cèl·lules de càncer colorectal evadir la detecció pel sistema immunològic i generar metàstasis. Aquesta troballa identifica noves vies d’incrementar l’èxit  dels tractaments d’immunoteràpia en certs càncers en estadis avançats.

La cerimònia de lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2018 va tindre lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, i va ser presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el Comissionat de Cultura de l’Ajuntament, Joan Subirats, i va ser conduït per l’actriu Àgata Roca.

Aquesta és la tercera ocasió en què un investigador de l'IRB Barcelona és premiat amb aquest guardó: el primer va ser Ernest Giralt (Cap del Laboratori de Pèptids i Proteïnes), qui va rebre el premi l’any 2014, seguit de Salvador Aznar (Cap del Laboratori de Cèl·lules Mare i Càncer), guardonat l’any 2016.

Els Premis Ciutat de Barcelona són convocats anualment des de l’any 1949 per l'Ajuntament de Barcelona amb l'objectiu de guardonar, entre d’altres temàtiques, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions barcelonines que les produeixen o promouen.

 

Gràcies!

Volem agrair a totes les persones i organitzacions que han contribuït a fer possible el nostre propòsit: aportar avenços biomèdics a la societat i així, millorar la qualitat de vida de les persones.

donar

subscriu-te

Foto de fons: Cèl·lules mare de càncer de pell per estudiar processos biològics relacionats amb diferents tipus de càncer i metàstasi. Lorenzo Rinaldi, Alumni.