Other events

ENABLE Conference - The 1st European PhD and Postdoc Symposium

15 Nov 2017 - 17 Nov 2017

“Breaking Down Complexity: Innovative models and techniques in biomedicine”
 

ENABLE is the first European symposium organized by and for PhD students and Postdocs. This initiative seeks to promote excellence in the biomedical sciences in Europe by supporting young researchers, strengthening scientific careers, and bringing biomedicine closer to society.
 

Date: 15 - 17 November 2017
Place: Palauet Casades, carrer de Mallorca 283, Barcelona (Spain)

 

Early bird registration period:  May 3 – July 31, 2017

Deadline for application for travel grants:  June 30, 2017

Late registration period:  August 1 – September 30, 2017

 

Event page:
https://enablenetwork.eu/scientific-symposium/

 

 

 

 

 

This is the 1st European PhD and Postdoc Symposium and it will be held in Barcelona from the 15th to the 17th of November 2017. The aim of this conference is to highlight recent advances and applications of modern techniques and models in biomedical research. The scientific programme covers a wide range of topics, from synthetic biology to translational medicine. The symposium is organised by PhD students and Postdocs from four international institutes and will feature lectures from eight renowned invited keynote speakers. About 300 participants, mainly PhD students and Postdocs, are expected to attend. The symposium offers top-notch scientific lectures as well as opportunities for young scientists to interact with established scientists during Masterclasses or the social ‘Tapas with Speakers’ events.

 

Si sou un centre educatiu interessat en ciència, no dubteu i apunteu-vos a visitar l'IRB Barcelona amb el projecte ENABLE

 

Què és el projecte ENABLE?

Els estudiants de doctorat i postdoctorat de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona) organitzen un simposi científic el mes de novembre de 2017 en el marc del projecte europeu ENABLE, una iniciativa que té com a objectiu crear una xarxa de comunicació entre joves científics, promoure la interacció de l’acadèmia amb la indústria, i apropar la ciència a la societat.

Amb la finalitat de fer la ciència més accessible als més joves, l’IRB Barcelona planteja una jornada amb diferents activitats dirigides a estudiants de primària i secundària per donar a conèixer la importància de la investigació biomèdica i fomentar la interacció entre els estudiants i els investigadors del centre.

 

Quan i on tindrà lloc la jornada?

Les activitats dirigides a estudiants de primària i de batxillerat tindran lloc el dia 14 de novembre del 2017 a les instal·lacions de l'IRB Barcelona.

 

Què hi podreu fer exactament?

 

Ciència per a estudiants de primària

 • Descobreix què és un científic!
  Aquesta activitat comença amb la pregunta “Què és un científic?”. Els alumnes debatran sobre el que ells consideren que és un científic fins a triar la millor resposta possible. Posteriorment, científics de l’IRB Barcelona es presentaran i plantejaran un parell de reptes científics que els alumnes hauran de resoldre. D’aquesta manera, els alumnes no només coneixeran, treballaran i aprendran amb científics de veritat, sinó que ells mateixos seran científics per un dia.
   
 • Reptes científics
  Una vegada plantejats els dos reptes científics, els alumnes treballaran en equip per resoldre’ls. Hauran de descobrir la causa d’una malaltia misteriosa i també investigar l’eficàcia d’un fàrmac fent servir la mosca Drosophila melanogaster com a model. Per fer-ho hauran de dur a terme petits experiments a diferents laboratoris del centre, tot sent guiats per joves investigadors.
  Mitjançant la resolució d’aquests reptes científics, els alumnes aprendran els principis del mètode científic, el valor del treball en equip i com és el dia a dia d’un investigador biomèdic.
   

Ciència per a estudiants de batxillerat

 • Ciència on-line
  Estudiants de batxillerat participaran en un projecte de ciència on-line, un projecte que permet que els més joves participin en investigacions científiques reals a través dels seus telèfons mòbils o altres aparells electrònics.
   
 • Visita guiada pels laboratoris de l’IRB Barcelona
  Aquesta activitat té com a objectiu mostrar la recerca que es duu a terme a l’IRB Barcelona a través d’una visita guiada pels laboratoris del centre. Estudiants de doctorat de diferents laboratoris de l’institut explicaran la seva feina i ensenyaran el seu lloc de treball perquè els alumnes puguin veure de primera mà el dia a dia en un centre d’investigació biomèdica.
   
 • Coneix a un científic
  En aquesta activitat els alumnes tindran l’oportunitat de conèixer el costat més personal dels joves investigadors del centre, des de la seva trajectòria professional fins al seu dia a dia al laboratori. Petits grups d’alumnes de batxillerat es reuniran amb un estudiant de doctorat a qui podran preguntar tots els dubtes i curiositats que tinguin en un ambient distès. L’objectiu d’aquesta activitat és ajudar als alumnes a decidir el seu futur professional, així com transmetre la passió per la ciència i la vocació científica.

 

Bases per participar-hi

Les activitats que ofereix l’IRB Barcelona estan preparades per un màxim de 75 alumnes de 4t de primària i 60 alumnes de 1r de batxillerat científic d’escoles d’arreu de la província de Barcelona. Les escoles interessades hauran d’omplir el següent formulari. Es valorarà positivament que les escoles reflecteixin el seu interès per participar en aquestes activitats mitjançant una carta de motivació. D’entre totes les sol·licituds s’escolliran els grups amb més interès per conèixer la ciència que es fa a l’IRB Barcelona.

Us hi esperem!

 

Dates importants

 • Tancament inscripcions: 30 juny 2017
 • Comunicació a les escoles: 5 juliol 2017
 • Dia de l'activitat: 14 novembre 2017
 

Per a qualsevol dubte o pregunta, podeu escriure un correu a: info@enablenetwork.eu.