Skip to main content

La consellera de Recerca i Universitats i i el conseller d'Economia i Hisenda visiten l’IRB Barcelona

Institutional
14 Jun 21

Images

Contact

Image
Communication Officer
Tel.+34 93 40 37255

La visita dels consellers en l’inici de la legislatura reflecteix el compromís del nou govern per la ciència.

 

El divendres 11 de juny, en el marc de la setmana de Portes Obertes, l’IRB Barcelona va rebre la visita de la consellera de Recerca i Universitats, l’honorable Gemma Geis i el conseller d'Economia i Hisenda l’honorable Jaume Giró. Els van rebre el director de l’IRB Barcelona Dr. Francesc Posas, el sotsdirector Dr. Raúl Méndez i la directora de gestió Dra. Margarida Corominas. Després de compartir necessitats i projectes de futur en una reunió, els consellers van visitar la plataforma de Cribratge de Fàrmacs i el laboratori de Càncer Colorrectal de l’Institut. En acabar la visita van atendre breument els mitjans.

Pocs dies després de la constitució de la Conselleria de Recerca i Universitats, els consellers van escenificar el compromís del Govern amb la recerca amb aquesta visita conjunta a l’IRB Barcelona. Ambdós van expressar que una de les prioritats és retenir i captar talent.

 

 

La Hble. consellera Gemma Geis va valorar l’IRB Barcelona com “un clar exemple de la recerca de lideratge desenvolupada des del sistema de coneixement català, en aquest cas en un àmbit amb tanta incidència en la qualitat de vida com el de la salut”. També va assenyalar que “ara és el moment de potenciar la recerca per avançar cap a la societat del coneixement a què aspirem. La pandèmia ha evidenciat la conveniència d’aquesta aposta clara de país.”

L’Hble conseller Jaume Giró va remarcar que “cal donar un nou impuls a la recerca perquè cada euro que s’inverteix en ciència i investigació repercutirà en el benestar i la salut dels nostres fills i nets”. “"Hi ha visites que per si mateixes són el missatge. La d'avui demostra la voluntat absoluta del Govern per donar suport als centres de recerca perquè continuïn treballant en l'excel·lència i en inversions que transformen el país", va afegir.

L’equip directiu de l’IRB Barcelona va agrair la visita als consellers i el fet de haver fet explícit el seu suport decidit a la recerca. El director Dr. Francesc Posas va destacar que “tenim una visió compartida: que la cerca i l’economia es necessiten i beneficien l’una a l’altra, i ara més que mai, és el moment de donar-li un impuls”.

 

About IRB Barcelona

Created in 2005 by the Generalitat de Catalunya (Government of Catalonia) and University of Barcelona, IRB Barcelona is a Severo Ochoa Centre of Excellence, a seal that was awarded in 2011. The institute is devoted to conducting research of excellence in biomedicine and to transferring results to clinical practice, thus improving people’s quality of life, while simultaneously promoting the training of outstanding researchers, technology transfer, and public communication of science. Its 27 laboratories and eight core facilities address basic questions in biology and are orientated to diseases such as cancer, metastasis, Alzheimer’s, diabetes, and rare conditions. IRB Barcelona is an international centre that hosts 400 employees and more than 30 nationalities. It is located in the Barcelona Science Park. IRB Barcelona is a CERCA center, and a member of the Barcelona Institute of Science and Technology (BIST).