Temps era temps, quan les malalties i les plagues començaren a assolar el bell Regne de Yaso. En aquells temps remots, vivia una noble cavallera coneguda com Hygeia la Guerrera.

Hygeia era un lluitadora valenta i coratjosa, que no temia enfrontar-se a cap perill per protegir el seu poble. 

Enmig d'aquesta època de caos, va aparèixer un enorme i temible drac que es deia Noso. Noso el Drac era una bèstia malvada i ferotge que amenaçava la salut i el benestar de tots els habitants del Regne de Yaso.

Noso el Drac havia dut amb ell totes les malalties i epidèmies, que portava des de tots els altres regnes i que escampava a través de les seves terribles flames, i aquestes es desfermaven sense pietat.

Els habitants del Regne de Yaso emmalaltien, les flors s’assecaven, els arbres es pancien.

Image

 

El sobirà del Regne, el rei Sophos, vetllava per l'equilibri i la salut dels seus habitants, però ara es trobava captiu del drac. Estava molt dèbil i assolat per una estranya malaltia. La seva vida penjava d'un fil.

Veient el rei Sophos malalt i en perill, i que Yaso esdevenia un regne gris i ple de dolor, Hygeia la Guerrera no va dubtar ni un instant a enfrontar-se a Noso el Drac, malgrat saber que la seva pròpia vida estava en joc.

Amb el cor ple de valor, la valenta Hygeia lluità amb totes les seves forces contra la bèstia malvada. Noso el Drac bufava foc i fum sense pietat. 

Hygeia sabia que només amb determinació i perseverança podria guanyar la terrible batalla i salvar la salut i la bellesa del príncep Sophos i de tots els habitants de Yaso.

La lluita fou llarga i ferotge. Ningú no sap amb certesa quant va durar. 

Però, finalment, quan ja gairebé no li quedaven forces, Hygeia la Guerrera aconseguí clavar la seva espasa al bell mig del cor de Noso. La sang de Noso el Drac brollà com un riu en primavera,  i en el lloc on va caure, la cavallera Hygeia veié créixer una immensa i preciosa rosa. 

Era una esplendorosa rosa vermella, brillant com el foc en una nit d’estiu. Era la pròpia vida, la salut encarnada en aquella preciosa flor, que havia estat recuperada. 

Els boscos van recuperar el seu verd brillant, les flors van resorgir amb una bellesa que no es recordava, i el rei Sophos va renéixer de la seva letargia, recuperant tota la seva força tot d’una.

La victòria d’Hygeia la Guerrera sobre el drac no fou només una lluita contra una bèstia ferotge, sinó una batalla contra totes les malalties que havien estat amenaçant la salut dels habitants del Regne de Yaso.

Hygeia la Guerrera representava les investigadores i els investigadors que treballen sense descans per trobar una cura a les malalties. 

El rei Sophos encarnava el coneixement, l’equilibri i la salut que tant preguem per mantenir.

La rosa que brollà de la sang del Noso el Drac simbolitzava el fruit de la lluita i l'esforç de tots els qui contribueixen a la recerca biomèdica: les científiques i els científics que dediquen les seves vides a batallar contra el càncer, les malalties infeccioses i cròniques, esgrimint les seves armes dia a dia per trobar una solució que redueixi el patiment i millori la vida dels habitants de tots els regnes.

La història d’Hygeia la Guerrera va córrer com el foc per altres regnes, on d’altres cavalleres i cavallers van voler seguir les seves passes quan els temibles dracs amenaçaven la vida dels seus pobles. 

Un dels més coneguts és Sant Jordi, i la seva lluita contra el drac.

Com Hygeia la Guerrera i com Sant Jordi, les investigadores i investigadors segueixen armats amb les seves habilitats i coneixements, lluitant per aconseguir una vida plena de roses, com el més preciós dels jardins.